Beteljesült álom: a Kaldeneker Lekvárosház

2012-02-01

sponsored links


Narancsos céklalekvár, zsályás birsalmazselé, marcipános egresdzsem. Kaldeneker Gyurit még régebbi, gyakori televíziós szerepléseibõl ismerhetik többen, idén viszont sokéves álmát váltotta végre valóra: lekvárfõzõ üzemet alapított. Ezzel a lekvár- és chutneykészítõk szerencsére egyre növekvõ táborátgyarapítja, talán azonban egyedüli olyanként, aki húszéves vendéglátóipari háttérrel és tapasztalattal rendelkezik.  Birsalmaszörp fõzés közben, a budafoki üzemben kérdezgettem.

A különleges zöldségchutney-k, és érdekes lekvárok már nagyon régóta kapcsolódnak a nevedhez, hogyhogy csak mostanra lett ebbõl vállalkozás?

Az én szakmám alapvetõen a diplomáciai vendéglátás, a kanadai nagykövetség szakácsa voltam évekig. Pályám során mindig nagyon szerettem volna külföldi magyar követségen dolgozni, évekig vártam erre, de végül nem sikerült. Közben mindig arról álmodtam, hogy egyszer az Életben majd lesz egy saját lekvárfõzõ üzemem, ahol megvalósíthatom az elképzeléseimet. Ez sokkal inkább izgatott mindig, mint egy étterem nyitása. Utóbbi egyáltalán nem nekem való mûfaj. Volt egy kedves ismerõsöm, aki mindig hívott, hogy segítsek a tihanyi éttermében, azonban soha nem vállaltam el, mert nincs hozzá megfelelõ tapasztalatom és affinitásom. Elmeséltem viszont neki, hogy mirõl álmodom, õ pedig felkarolta ezt, és segített megalapítani az üzemet, ahol legálisan és ellenõrzött körülmények között alkothatok. Mind idõben mind pénzügyileg mostnyílt erre lehetõség.

Minden mûveletet egyedülvégzel? 

Abszolút. Saját kezûleg fõzöm a lekvárokat és chutney-kat,ezt nem is szeretném senkinek átadni. Egy különlegesebb ...

Folytats a blogon ... chiliesvanilia.blogspot.com/2012/02/b...

sponsored links

Keres?s