Beszélgetés az egészség jegyében II.

2011-10-24

sponsored links

2.jpg

A valódi sáfrány II.

2011.10.24

A múlt héten elkezdett beszélgetésünket folytatjuk Meiszner Kati, természetgyógyásszal. Szó esik arról, hogy hogyan neveljünk egészséges gyermeket és hogy emberi kapcsolatainkban mennyire fontos a beszélgetés.    

-Mivel etessük gyermekeinket, ha egészségesnek szeretnénk nevelni?

-Ha azt akarjuk, hogy a gyerekünk szellemi életet éljen, akkor könnyû gabonafélékkel kell táplálni, ilyen a rizs vagy a köles. Ha azt akarjuk, hogy erõs legyen, sportoljon, akkor sok búzát és árpát kell ennie. A római légió katonái árpát ettek a menetelés során, és a csaták elõtt kaptak csak húst, hogy agresszívek legyenek.

-Ez azt jelenti, hogy aki húst eszik, agresszívabb?

-A mai állatokat agresszív körülmények között tartják. A vágóhídon is látják egymást, tudják, hogy mi fog velük történni, bennük van a félelem. Nem beszélve arról a sok hormonról, amit fejlõdésük során adtak nekik, plusz az antibiotikumok, hogy ne betegedjenek meg. Most természetesen a nagyüzemi tartásról beszélek, nem a természetes körülmények között, és a bio állattartás szabályai szerint tartott állatokról. Figyeljük meg, hogy a gyerekek is nagyon gyorsan fejlõdnek, mert sok hormon jut a szervezetükbe a hús által. A másik lényeges dolog pedig a mennyiség: az emberek nagy része naponta háromszor is eszik húst. A húskészítményekkel van a legnagyobb gond, amiket a WHO rákkeltõnek is nyilvánított, mert tele van konzerváló és állagjavító adalékokkal, hogy jobban eltarthatóak legyenek.

-Evezzünk békésebb vizekre. A természetgyógyászatnak sok ága van, melyik áll Önhöz a legközelebb?

-A táplálkozás és fõzés. A táplálkozás a mi kezünkben van, azt eszünk, amit szeretnénk. Látszólag, könnyû ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2011/10/24/besz...

sponsored links

Keres?s