Besamelmártásos borjúszeletek
sponsored links
Majdnem rántott hús, de mégsem. A Karola receptjeiben mindig van egy kis meglepetés, már el is várom tõle . És ebben a rántott húsba a besamelmártás a plusz, ami különlegessé teszi.
És egy kis esti zene .
Besamelmártásos borjúszeletek
Hozzávalók: 50 dkg borjúcomb, 5 dkg vaj, 2 evõkanál liszt, 3 dl tej, 10 dkg sajt, 2 tojás, zsemlemorzsa, só, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A vajból, lisztbõl és a tejbõl sûrû mártást fõzünk. Megsózzuk, majd a reszelt sajtot belekavarjuk. Hûlni hagyjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, majd a besamellel lekenjük a hússzeleteket és száradni hagyjuk. Amikor rászáradt a mártás, felvert tojásba mártogatjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük. Párolt zöldséggel tálaljuk.