Bengáli dhal, avagy alternatíva a szilveszteri lencsesalátára
sponsored links
A közelmúltban nagy szerencse ért, és Bianka a kiskonyhám ízeinek írója jóvoltából egy fõzõkurzuson vehettem részt többedmagammal a chefparade fõzõiskolában. Bianka egy igazán izgalmas indiai menüt választott és így ismerkedtem meg a bengáli dhallal. A vöröslencsét eddig is szerettem de ez az étel komolyan fenomenális.
Kiváló alternatíva lehet egy szilveszteri buliba, ilyet még valószínûleg úgysem evett senki így a siker garantált. A hozzávalók beszerzése nem jelenthet gondot, hiszen a vöröslencsét és a fûszereket is vehetünk a nagyobb multikban. Nekem 2 fûszert nem sikerült vennem, így nem az eredeti recept valósult meg, de esküszöm nem éreztem másnak az ízét, pont olyan volt mint a fõzõsuliban :) Az eredeti recepteket itt találjátok Biankánál.
A recept szerint a panch panon (pharon) mixet kell használni, ami az bengáli ötfûszer keverék és a következõ magvakból áll: édesköménymag, mustármag, római kömény, feketehagyma mag, görögszéna.
Tehát hozzávalók (amiket pikk pakk beszerezhetünk):
500 gr vöröslencse
500 gr konzerv hámozott paradicsom
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
2-3 cm friss gyömbér (vagy 1 ek szárított)
só
2 babérlevél ...