Bence tortája, az a bizonyos Raffaello
sponsored links
Ígértem, hát most közzéteszem Bence tortájának receptjét. Ahogy azt meséltem, Zsófi osztályában keringett a leírás a szülõk között, a gyerekek közvetítésével, méghozzá fénymásolt újságlap formájában. Az nem derül ki a lapról, hogy melyik újság a forrás, de az igen, hogy a receptet bizonyos Molnár Béláné küldte be Érdrõl, aki Keresztes Ildikó anyukájától kapta, ezért az a süti neve, hogy erdélyi Raffaello szelet (mert az énekesnõ édesanyja Erdélybõl származik).
Ha rákerestek a neten, meg is lehet találni a receptet sokaknál, például földimnél, Maxnál is.
Én kicsit változtattam rajta, mivel nem volt itthon darált dió, azt viszont nem vettem számításba, hogy a leírás nagy tepsire való mennyiséget tartalmaz, én meg tortát sütöttem belõle, így a tészta vastag lett. Ha tehát most készíteném, összesen 6 tojásfehérjébõl sütném meg a két lapot, majd mindjárt le is írom, hogyan.
A krém eredetileg margarinos, én nem használok margarint, nem szeretem az ízét, meg sokallottam is a 25 dekát, mindössze 10 deka vajat adtam hozzá. Több pudingport, illetve tejet használtam fel inkább. Egyébként nem szoktam pudingport venni, helyette étkezési keményítõt és vanília kivonatot, vagy vaníliarúd kikapart magját fõzõk fel tejjel, de ebben az esetben kivételt tettem.
A fentiek fényében a hozzávalók a fehér tésztához:
3 tojásfehérje
9 dkg cukor
9 dkg kókuszreszelék
1 púpozott ek rétesliszt
1 tk sütõpor
fél citrom leve
A barna tésztához: ...