Bellini koktél és õszibarackos pite - szezonja van
sponsored links
A Bellini egy Velencébõl származó long drink koktél. Mindössze két hozzávaló kell hozzá: jéghideg õszibarack püré és szintén jól behûtött pezsgõ. Eredetileg prosecco. A wikipedia szerint Olaszország legnépszerûbb koktélja.
Így készül ez a finom long drink:
Behûtjük a pezsgõt. Megmossuk és meghámozzuk a barackot, leszedjük a magjáról, majd egy turmixban pürésítjük. Fogyasztás elõtt kb. 10 percre a mélyhûtõbe tesszük. A pezsgõspohár aljába 5 cl barackpürét töltünk majd óvatosan, hogy ne legyen túl sok hab felöntjük 10 cl pezsgõvel. Összekeverjük és készen is vagyunk. Bárokban cukorszirupot is tesznek bele, de szerintem fölösleges.
A Bellini mellé készült könnyû kis süteményt a Takarékos konyha blogon találtam. Nagyon finom volt, köszönöm szépen! Kicsit egészségesebbé tettem mert margarin helyett vajjal, cukor helyett nyírfa cukorral és nagyrészt teljes kiõrlésû liszttel készült. Jó gyors kis recept, a nagy melegben ez lett a tervezett tiramisu helyett. Nem akartam nyers tojással dolgozni.
Hozzávalók nálam:
100 g vaj,
100 g nyírfacukor ...