Belenyúltam - zacskós leves házilag
sponsored links
Történt, hogy hûvösre fordult az idõ, s megkívántam egy kis melengetõ levest. Õszintén szólva szinte mindig van a mélyhûtõben néhány adag húsleves lefagyasztva, mert ha hidegre fordul az idõ, jól esik esténként egy bögre üres levest elkortyolgatni Múzzsal. De most valami másra vágytam. Valami krémes, zöldséges, tápláló, finom, sûrû, meleg levesre. Így született a következõ kreáció, aminek egészen konkrétan levespor íze lett. Soha nem használok ilyet itthon, de voltam koleszos, s nyaralásra sem visz az ember mást, mint levesport és páncélos kaját - nos, innen ismerem azt ízt.
Zöldség krémleves
2 brokkoli rózsa
2 burgonya
1 vöröshagyma
1 bébi cukkini
néhány zeller levél
só
bors
repceolaj
2 ek tejföl
A zöldségeket megpucoltam, megmostam, majd az olívaolajon megpirítottam, felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd sóztam, borsoztam, s puhára fõztem. A botmixelés elõtt beledobtam a megmosott zeller levelet, s az egészet leturmixoltam, végül elkevertem benne a tejfölt. Egyet rottyan és kész is!
Stílusosan Knorros bögrében tálalva :)
Próbálják ki! Minket felmelegített!