Beköszöntött az õsz - zöldborsó krémleves
sponsored links
Nos igen, újra itt. Sok-sok hét és még több történés után. Eltelt a nyár, volt sok munka és némi pihenés, aztán ... nos igen, asszony lett a lányból, aki aztán nászútra is utazott. :-) De lassan igyekszem visszatérni, felvenni a fonalat és ütemesen iktatni a bejegyzéseket.
Most például, hogy a hõmérsékleti érték ilyen drasztikus csökkenést szenvedett el, kifejezetten jól esik egy kellemes leves és lassacskán egyre nagyobb affinitást érez mindenki, hogy a nyári melegek után bekapcsolja a tûzhelyet, sütõt.
Így tettem én is tegnap (és azért a nyáron is elõfordult, hogy tovább hevítettem az egyébként egész tûrhetõ hõmérsékletû lakásunkat) és ez a finom leves lett az eredménye.
Hozzávalók (2-3 személyre):
- Kb. 40 dkg fagyasztott (jobb esetben friss) zöldborsó
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 6 dl alaplé vagy víz + bio zöldségleves kocka ...