BEJGLI ÉS EGY IDÉZET...

2011-12-24

sponsored links


Elérkezett a bejgli sütés ideje....nagyon sokat készültem rá és persze nagyon izgultam is hogy jól sikerüljön....megtaláltam a számomra tökéletes receptet GIZINÉL és megnéztem a LAPTOPKONYHA VIDEÓJÁT is...nagyon hasznos volt és sokat segített....mindent a recept alapján készítettem és elõre jól behûtöttem a tészta hozzávalóit....én csak margarinnal készítettem és nem került bele citrom és narancshéj.....miután elkészült a négy cipó betettem õket a hûtõbe pihentetni....ezalatt elkészült a töltelék....csak "sima" diós és mákos készült mazsola nélkül csak citromhéjjal a család ízlésének megfelelõen....aztán következett a nyújtás.....valóban liszt nélkül szépen lehetett nyújtani a tésztát és nem ragadt oda viszont nekem sokáig tartott kinyújtani...majdnem tökéletesen téglalap alakú lett....aztán rákerült a töltelék fele és szépen eligazítottam rajta egyenletesen...a feltekerésnél is betartottam a videón látottakat....a kenegetés után már csak azon kellett izgulnom hogy ne repedezzen ki....és 25 perc alatt gyönyörûen megsültek.....

Nagyon örültem hogy nem repedezett ki...bár tudom hogy úgyis ugyanolyan ...

Folytats a blogon ... kata-boszorkanykonyha.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s