Bejgli (tuti nem reped ki)

2022-12-19

sponsored links

Hozz?val?k:

75 dkg liszt

15 dkg zs?r

15 dkg margarin

7 gramm s?

7,5 dkg porcukor

2.5-3 dl k?zmeleg v?z

1 dkg friss ?leszt?, vagy 5 grammnyi sz?r?tott

?s 1 ek olaj, ha a t?szta m?r nagyj?b?l ?ssze?llt.

+ 1 db toj?s kett? v?lasztva a leken?shez. 

T?ltel?khez:

Di?s:

20 dkg dar?lt di?

1 dl v?z

15 dkg cukor

 1/2 narancs reszelt h?ja

a deci vizet a cukorral j?l ?sszeforralom, majd belesz?rom a di?t ?s a narancsh?jat. 2-3 percig kevergetem, majd f?lreteszem h?lni.

M?kos:

20 dkg dar?lt m?k

1 dl v?z

15 dkg cukor

 1/2 narancs reszelt h?ja

a deci vizet a cukorral j?l ?sszeforralom, majd belesz?rom a di?t ?s a narancsh?jat. 2-3 percig kevergetem, majd f?lreteszem h?lni.

Elk?sz?t?s:

A hozz?val?kb?l t?szt?t gy?rok. Illetve mivel nekem van egy Jen? n?vre hallgat? konyhai robotg?pem, ?gy az olaj kiv?tel?vel mindent az ?stj?be pakolok, ?s kettes fokozaton ?sszedolgoztatom vele a t?szt?t. Ha m?r ?ssze?llt nagy vonalakban, akkor belecsorgatom az olajat is, ?s m?g p?r percig kevertetem. Ha sz?p egynem?, akkor kiveszem, folpackba tekerem ?s f?l ?r?t pihentetem a h?t?ben. Ut?na a t?szt?t k?t r?szre v?gom, ?s egyenk?nt kb. 4-5 mm-re ny?jtom. Megkenem egyiket a di?s, m?sikat a m?kos t?ltel?kkel. Feltekerem, de nem t?l szorosan. S?t?poros tepsibe teszem egym?s mell?, ?s els? k?rben a toj?s s?rg?j?val kenem le. Beteszem a h?t?be pihenni, ennyi id? alatt a m?z sz?pen megsz?rad rajta. Ut?na a feh?rj?vel kenem be, ?s a pultom hagyom, m?g a s?t? felmelegszik 170 fokra. A bejglik tetej?t egy ev?p?lcik?val n?gy helyen megsz?rom, hogy a g?z tudjon hol t?vozni, ne nyomja sz?t a s?tem?nyemet. Ut?na beteszem, ?s kb. negyven perc alatt megs?t?m. Sz?p m?rv?nyos lesz!


A tuti bejgli recept?rt ezer k?sz?net Gaur?nak! B?r a t?ltel?kem kicsit m?s lett, az eredm?ny t?k?letes. 


Folytats a blogon ... https://ugymintotthon.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s