Bejgli (paleo)
sponsored links
Már próbálgatom az idei karácsonyra szánt sütiket. Az egyik az itt található gyümölcskenyér lesz, a másik pedig minden bizonnyal ez a bejgli, hogy milyen ízekben azt tesztelgetem még. Mákos biztos, hogy lesz.
Hozzávalók:
a tésztához:
4 db tojás
4 cl víz
3 cl citromlé
6 dkg eritrit
6 dkg folyékony kókuszzsír
a töltelékhez:
20 dkg darált mák
10 dkg eritrit
1 dl Totu tej
5 dkg mazsola
1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja
2 tojás
a kenéshez:
1 tojás
a díszítéshez:
porrá õrölt eritrit
A tésztához a tojást, a vizet, a citromlét, a kókuszzsírt és az eritritet, habverõvel egynemûre keverjük. Gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet is. 20 percre hûtõbe tesszük. Gyors mozdulatokkal átgyúrjuk. Ketté osztjuk a tésztát. Az egyiket két sütõpapír közé téve 25 x 25 centis téglalappá nyújtjuk. megkenjük a mákos töltelék felével, amivel csupán annyi a dolgunk, hogy alaposan összekeverjük a hozzávalóit. Feltekerjük. Sütõpapíros lemezre tesszük. A másik tésztával ugyanígy járunk el. A rudakat lekenjük tojássárgával, majd tojásfehérjével. Megszurkáljuk, végül 180 fokos sütõben 25-30 perc alatt megsütjük. Porrá õrölt eritrittel megszórva kínáljuk.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!