Bejgli
sponsored links
Idén Szepyke útmutatását követve készítettem el a bejglit. Persze egy kis csavart azért bele kellett tenni, de mindent a maga idejében.
A tészta hozzávalói - 4 rúdhoz: 60 dkg finomliszt, 25 dkg zsír, 10 dkg porcukor, 2 tojás sárgája és egy egész tojás, 1 dkg élesztõ elmorzsolva, egy csipet só, 1 dl tejföl. A kenéshez egy egész tojás kétfelé választva.
A tészta hozzávalóit kimérjük, összegyúrjuk, 4 részre osztjuk és hûtõszekrényben lefedve egy éjszakát pihentetjük.
Diós bejgli - nálam egy rúd - a hozzávalókat igény szerint tessék szorozni:
20 dkg dió, 15 dkg cukor, 1 dl víz, 1 evõkanál vaníliás (lehetõség szerint házi) cukor.
A hozzávalókat összekeverjük és felfõzzük. Kihûtjük.
Marcipános - nálam egy rúd - a hozzávalókat tessék igény szerint szorozni:
20 dkg héj nélküli darált mandula, 14 dkg cukor, 1 csipet só, 1 dl víz, 1 evõkanál vaníliakivonat (nálam házi), 1 evõkanál ...