Bejgli
sponsored links
Elkészült életem elsõ, de tuti, hogy nem utolsó bejglije. Nagyon finomra sikeredett, annyira, hogy a héten süthetem újra mert karácsonyra nagy valószínûséggel már egy morzsa sem marad belõle. :D
Most is mint annyiszor Horváth Ilona szakácskönyve mondta meg a tutit..., bár arra nem készít fel, hogy mi van akkor, ha mégis kireped a kalács. Nos én így jártam, de semmi pánik, felszeleteltem így is és szeletben már nem is látszik a repedés. Az ízén pedig semmit nem ront ;)
Na asszonyga, hogy: Elõször a tésztát kell össze állítani. Én elsõ neki futásnak csak 2 rudat csináltam az anyagokat e szerint számoltam.
30 dkg lisztet ami a mostani esetben is tönköly finom liszt volt, elmorzsoltam 12 dkg vajjal. Van aki a zsírra esküdik, de nekem most az nincs így marad a vaj.... Eztán csak úgy bele morzsoltam 1 dkg ...