Bejgli
sponsored links
Évek óta ezt a receptet használom. Talán ez az egyetlen sütemény, amihez nincs családi recept. Nagyikám mindig hagyományos kelt tésztából sütötte a karácsonyi kalácsot. Nem szeretnék sokat írni a bejglirõl. Mindenkinek van saját, jól bevált receptje. Nekem ez lett az.
Ne idegeljük magunkat azon, hogy kireped, vagy sem... Olykor kifolyik a töltelék, kireped a tészta, és lehet a közepe is nyers marad. Én például minden évben megfogadom, hogy nem nyújtom túl vékonyra....és mégis vékonyra nyújtom, annyira, hogy nem látszik, csak a töltelék....süssük örömmel és legyünk büszkék a saját sütésû bejglinkre.
Hozzávalók:
6 db bejglihez
90 dkg liszt,
25 dkg margarin,
12.5 dkg zsír,
10 dkg porcukor,
2.5 dkg élesztõ ...