Bejgli
sponsored links
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg zsír, 10 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg cukor, 1 tojás, 1-2 evõkanál ..., 2 dkg élesztõ, 1 dl tej, csipetnyi só;
a mákos töltelékhez: 30 dkg darált mák, 18 dkg cukor, 75 ml ..., fél citrom reszelt héja;
a diós töltelékhez: 30 dkg darált dió, 18 dkg cukor, 75 ml tej,1 evõkanál baracklekvár, fél citrom reszelt héja; a lekenéshez: 2 tojás
Elkészítése:
1. Az élesztõt feloldjuk a tejben. A lisztre szórjuk a sót és elmorzsoljuk benne a zsírt meg a margarint.
2. A liszt közepébe mélyedést csinálunk és beletesszük a felvert tojást, az élesztõs tejet meg a tejfölt, majd összedolgozzuk. Négy részre osztjuk, fóliával letakarjuk és ...