Bejgli - egyszer mindennek eljön az ideje
sponsored links
Egyszer mindennek eljön az ideje, a bejgli sütésének is. Lánykoromban a bejgli nem volt része a karácsonynak. Sem édesanyám, sem nagymamám nem sütött. Helyét a hókifli töltötte be. Anyósom viszont mindig sütött mákos és diós bejglit, 2-2 rudat minden családnak, ameddig bírta. Emlékszem mennyit aggódott, hogy kireped-e, márványos lesz-e? El is könyveltem, hogy bejglit sosem fogok sütni, az nekem túl bonyolult. Mikor az idei karácsonyi menüt terveztem, (életemben elõször kellett ezt úgy végezni, hogy mind a három napot én osztom be, sehova nem megyünk, sajnos) a Férj megszólalt, bejglit nem is sütsz? Bevallom meg sem fordult a fejemben. Rendelni már késõ volt. Ennyiben maradtunk. Az utolsó tanítási napok egyikén Evelin a kezembe nyomott egy receptet: bejgli, én így csinálom. Megbeszéltük gyorsan, hogy én sose, és nem is tervezem, de õ azt mondta, hogy ezt a receptet egyszer mindenkinek ki kell próbálni. Nem nehéz, tuti siker, nem reped, nem folyik és nem is túl bonyolult. Különben is, akinek blogja van annak ez kötelezõ feladat. Megsütöttem. Nagy sikere volt, még anyósom is megdicsérte.
Bejgli:
1 kg liszt
20 dkg vaj
2 tojás
15 dkg zsír
8 dkg cukor ...
1 kg liszt
20 dkg vaj
2 tojás
15 dkg zsír
8 dkg cukor ...