Bejgli (diós, mákos, gesztenyés)
sponsored links
Húsvétra, karácsonyra, vagy csak úgy, mert jól esik, lényeg, hogy sok töltelék legyen benne... A gesztenyés verzió kipróbálása régóta terv volt, kissé lágy lett a krém, így mindenképp kell bele egy kis "szárazanyag", ami tartást ad neki :-)
A töltelék mennyisége egészen bõséges, mi így szeretjük, bátran lehet ízlés szerint módosítani a töltelékeket aszalt gyümölcsökkel, fûszerekkel, vagy amivel jól esik...
A töltelék mennyisége egészen bõséges, mi így szeretjük, bátran lehet ízlés szerint módosítani a töltelékeket aszalt gyümölcsökkel, fûszerekkel, vagy amivel jól esik...
BEJGLI (DIÓS, MÁKOS, GESZTENYÉS) 3 rúd (egészségesebb összetevõk)
tésztához:
30 dkg liszt (nálam 1/3 teljes kiõrlésû tönköly - 2/3 tönköly fehér)
5 dkg olívaolaj
1 cs szárított élesztõ
5 dkg cukor (nyers nád)
1/2 citrom reszelt héja
1 dl langyos víz
1 db tojás (bio, vagy szabadtartású) ...