BEJGLI 2.0 újratöltve
sponsored links
Van másik! Ami jó és talán egyszerûbb is és talán elronthatatlanabb. Nem reped, márványos, duci, húúúú, ha szeretném a bejglit, most eposzokat írnék errõl a tésztáról. Ha elmaradt volna idén, most kezdjétek el, hisz ma még Karácsony van!
Hozzávalók 4 db bejglihez:
1 kg liszt, 300g zsír, 200g margarin, 160g porcukor, 50g élesztõ, 2 tojássárgája, 2,5 dl víz, 1 csipet só, fél citrom reszelt héja
A tésztát jól összedolgozzuk. A zsiradékot hidegen adjuk hozzá! Elõször csak a liszt felével dolgozzuk, majd fokozatosan adjuk hozzá a többit. Az élesztõt csak rámorzsoljuk a hozzávalókra, nem kell felfuttatni!
Fél óra a hûtõben és már a nyújtás jön!
Addig elkészítjük a tölteléket:
800g dió vagy mák, 400g mazsola, 100g édes darált keksz, 400g cukor, 2,5 dl ...