Beismerem, ha elrontok valamit

2011-10-13

sponsored links


Az esetek nagy többségében (mert persze dacos kivételek mindig akadnak), elismerem, ha elrontok valamit. :) MunkĂĄban csakĂșgy mint a fĂ”zésben. Hisz minek terelni, elĂ”bb-utĂłbb Ășgyis kiderĂŒl. Akkor meg, nézzĂŒnk szembe a tényekkel!
A mai nap pedig töredelmesen beismerem, hogy egy igazĂĄn kecsegtetĂ” rétest sikerĂŒlt esztétikailag kinyĂ­rnom. Az Ă­ze, azzal nincs gond. De a kĂŒlsejévvel... khm... No, igen, nem vagyok még nagy rétes-mĂĄgus, bĂĄr, bevallom sértett hiĂșsĂĄgom ellenére is, hogy még miközben sĂŒlt (és bĂĄr akkor mĂĄr sejtettem, hogy gondok adĂłdnak majd), pont arra gondoltam, miért csak a leveles tésztĂĄnak van akkora "kultĂșrĂĄja", hogy minden készĂ­thetĂ” belĂ”le, mikor a rétes is hasonlĂłan sokszĂ­nĂ»: sĂłsan vagy édesen, fĂ”ételnek, vagy desszertnek, és akĂĄr hĂșssal töltve is, a lehetĂ”ségek szĂĄma végtelen. És valljuk be, ma mĂĄr egész jĂł réteslapokat lehet kapni, nem kell hozzĂĄ a tésztĂĄt nekĂŒnk készĂ­teni, minvégtelent nagyanyĂĄink tették. SzĂłval, éljen a kreativitĂĄs - gondoltam én.
Az ötlet a nagy mennyiségĂ» szĂ”lĂ”bĂ”l szĂĄrmazott, amivel mindenfélét prĂłbĂĄlok létrehozni - sĂŒlthöz mĂĄrtĂĄst, vagy épp sĂŒteményt, igaz, macerĂĄs a magozĂĄs, de azért tĂșlélhetĂ” az eredmény kedvéért.
Most épp az az ötletem tĂĄmadt még a mĂĄsnapossĂĄgi-incidens elĂ”tt, hogy tĂșrĂłs rétest készĂ­tek, de nem mazsolĂĄval, hanem friss szĂ”lĂ”vel, hisz a hétvégén megint rengeteget hoztunk el anyĂłsoméktĂłl. ÖnmagĂĄban szĂ”lĂ”s rétessel is kacérkodtam, de rĂĄjöttem, tĂșl sok levet eresztene, Ă­gy félĂ” a végeredmény. Ez a tĂșrĂłs variĂĄns még kezelhetĂ”nek tĂ»nt. De nem is ez volt a ...

Folytatás a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2011/10/beismere...

sponsored links

Keres?s