Beigli

2011-11-28

sponsored links



Diós-Mákos beigli:
pozsonyi tészta:

liszt 0,25
rétes liszt 0,05
zsír 0,12
porcukor 0,03
élesztõ 0,01
tej 0,07
tojássárgája 0,02
só 0,003
vaníliás cukor,
citromhéjreszelék

A tészta összetevõibõl gyors gyúrással tésztát gyúrunk, a szobahõmérsékletû zsírt simára morzsoljuk a porcukorral, majd gyors, határozott gyúrással belegyúrjuk a lisztet, a tejben felfutatott élesztõt és a többi alapanyagot. - Nem szabad sokáig gyúrni, mert "leég" szétesik a tészta. A tésztát kettévesszük (2* 25dkg) és tenyerünkkel erõsen nyomva, sima hengerré formázzuk, majd hûtõbe tesszük, és 3-4 órát pihentetjük. Miután lepihent 3-4 mm vékony téglalap formájúra kinyújtjuk, szétterítünk rajta ...

Folytats a blogon ... solier-gourmet.blogspot.com/2011/11/b...

sponsored links

Keres?s