Begolyóztam! Almás pite-golyó
sponsored links
Begolyóztam! Begurultam! És velem együtt néhány almás pite is ? Na jó, ?õk? nem voltak soha piték, golyóként kezdték a pályafutásukat.
A KözösKedd játékom begolyózunk! témájához rengeteg receptet küldtetek, köztük volt Szofika almás pite-golyója is. Már régebben is kinéztem, nagyon egyszerû elkészíteni, sütés nélküli, pikk-pakk megvan és a fogadtatását illetõen Szofika nagy sikerekrõl számolt be. Ez nálam sem volt másképp, szóval a tanulság az, hogy házibuliba dupla adaggal készüljünk!
Hozzávalók:
30 dkg alma
kb 20 dkg darált keksz
kb 10 dkg porcukor
fél citrom leve és lereszelt héja
2 tk õrölt fahéj
esetleg vaníliapaszta (én ezt kihagytam)
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és nagylyukú reszelõn lereszeljük.
A fahéjjal és citromlével, citromhéjjal együtt puhára pároljuk (kb 10 perc alatt megvan).
Ha kihûlt, ízlés szerint porcukrozzuk és annyi darált keksszel összekeverjük, hogy formázható legyen.
Golyókat formázzuk és darált kekszbe forgatjuk (lehet fahéjas porcukorba is).
Konyhalál Facebook oldal: itt
Hasonló bejegyzések:
Almás-fahéjas csiga
Zserbógolyó és banános-szõlõs-zabpelyhes bonbon
Konyhalál KözösKedd ? 4. begolyózunk!
Vajkaramellás pite fahéjas sült almával
Lemonopita ? görög citromos pite