Befõzünk 1.-Bodzás cseresznyelekvár
sponsored links
Mivel kitaláltam magamnak, hogy én is csatlakozom a Befõzünk! csoporthoz a facebookon, "rá vagyok kényszerítve" arra, hogy havonta legalább egy dolgot megjelentessek a blogon. Nem mintha nem sütnék-fõznék folyamatosan továbbra is, de a fotózással mindig gondjaim vannak. Maximalizmus, igen, de sosem vagyok elégedett teljesen a képeimmel, és ez elveszi a kedvemet attól, hogy nekiálljak fényképezni az elkészített ételeket. DE, most már nem fog érdekelni, szeretem a kihívásokat, ezt is annak fogom fel, és arra fogok törekedni, hogy minél jobban teljesítsek benne :)
Akkor most ejtsünk pár szót a lekvárról. Sokan meglepõdtek már azon, hogy nálunk minden évben kerül cseresznye is az üvegekbe. Gyermekkorom óta rengeteg a cseresznyénk, úgyhogy én ebben nõttem fel, de mivel már a nagymamám is tett el ilyet, valószínûnek tartom, hogy több generációra visszanyúlik ez a hagyomány.
Szeretem magában, minden fakszni nélkül, csak a gyümölcsöt befõzve (igen, ezt úgy kell érteni, hogy ha elég édes a cseresznye, cukrot sem szoktunk hozzá tenni). Nosztalgikus számomra az illat, ami a házban terjed fõzés közben, és az elsõ ...