Befõzés: vörös szõlõzselé

2011-09-27

sponsored links

A szõlõzselé már régóta izgatja a fantáziámat, de sosem vettem a fáradtságot, hogy utána nézzek a dolognak. Aztán pár napja, hete több blogon is olvastam, hogy Otelló szõlõbõl készítettek lekvárt. Amikor pedig anyukámnak elmondtam, mire készülök, meglepetésemre azt mesélte, hogy apai nagymamám is rendszeresen fõzött ebbõl a szõlõbõl lekvárt. Szóval még családi hagyomány is. A technológiát nem terveztem el elõre, már a folyamat közben alakult a dolog, így lett például a lekvár helyett zselé.

2 kg már megmosott, kiválogatott, leszemezett Otelló szõlõt kissé megturmixoltam és pár percig fõztem, majd átpasszíroztam. Ekkor tettem hozzá kb 40-45 dkg 3:1 befõzõ cukrot, amivel elõírás szerint kb fél percig ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/09/27/voro...

sponsored links

Keres?s