Befõzés: rebarbara lekvár

2011-09-28

sponsored links

Ha a hámozott paradicsom az évek óta hagyomány, a szõlõzselé pedig pár napos tervezgetés jegyében készült, akkor a rebarbara leváromra az "így sikerült" jelzõ illene. Ugyanis kompótot szándékoztam fõzni a meglepetésemre a piacon most felfedezett növénykébõl - eddig azt hittem, ennek május-júniusban van szezonja. Örömmel konstatáltam, hogy ez most sokkal kevésbé savanyú, mint amikor a múltkor vettem. Szóval fûszeres kompótot szerettem volna. És bár tudtam, hogy a rebarbara fõzési ideje nagyon rövid, azért ennyire rövidre nem számítottam. Pár perc alatt gyakorlatilag teljesen szétmállott... Úgyhogy, ha már így belejöttem a befõzésbe, akkor leszûrtem a cuccot és lekvárt fõztem belõle.

A rebarbara tisztítás után kb 60-65 dkg volt, a tisztítás azonban ezúttal csak a végek levágását jelentette, illetve csak néhány nagyobb darab esetében hámoztam. Miután kompótnak indult, a fõzõvizet náhány kanál cukorral, gyömbérrel, szegfûszeggel, ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/09/28/befo...

sponsored links

Keres?s