Befõzés....
sponsored links
Tegnap a paradicsomlé eltevése csak az egyik mozzanata volt a napnak. A barátnõm a lédús érett piros gombócok mellett egy adag zöld paradicsomot is küldött. Abból persze ismét savanyúság lett, méghozzá kétféle verzióban. Az egyikhez összegyalultam a zöld paradicsomok egy részét lila hagymával, kápia paprikával, csípõs zöld paprikával és uborkával. A másikhoz pedig csak negyedekbe vágtam a zöld paradicsomot. A lé most is az általam oly kedvelt kapros tartósítószer volt, amit 4,5 liter vízbe kell belefõzni, majd ehhez öntök 3 dl 10%-os ecetet és 20 dkg cukrot. Nekem ez az ízesítési arány vált be, mi kicsit édeskésebben szeretjük az eltett dolgokat.
Az érett paradicsomokból 7,5 kg-ot dolgoztam fel, ebbõl több mint hat liter ...