beachbody time
sponsored links
ha a beachbody time-ra már 5 hónapja személyi edzõvel és fényevéssel készülnék, nem olyan instagram oldala lenne az eztettemnek, amilyen nem kellett volna döbbenten állnom a tükör elõtt holmi fürdõruha vásárlás közben – de mivel nem tettem, maradt a döbbenet.
amikor kicsit magamhoz tértem, azonnali cselekvéskényszerem támadt: letiltottam magam a cukorról meg a lisztrõl, és erõsen odafigyeltem minden szaros kalóriára.
3 napig.
aztán a 4. napon, bár még tartottam magam, már elég nehezen tudtam bármi másra gondolni, mint egy egy cukormentes egészséges valamilyen, BÁRMILYEN sütikére – na, így lett ez itt alant, amirõl a google azt állította, hogy “healthy dessert”. én meg elhittem, mert el akartam hinni, hogy 20 dkg datolya meg 10 dkg dió-mandula kalóriaszegény. de legalábbis healthy.
Hozzávalók
- 5 dkg dió
- 5 dkg mandula
- 12 szem datolya*
- 1 csipet só
- 25 dkg érett avokádó (1 nagy)
- 4 tk méz
- 15 g kakaópor (cukrozatlan)
- 4 ml rizstej
- 1 tk levendulavirág
- gyümölcsök a tetejére
- levendulavirág a krémbe (opcionális)
Know-how
- a diót és a mandulát a késes aprítóban durvára daráltam, majd szemenként hozzáadtam - folyamatosan járatva a gépet - az elõzetesen 10 percig meleg vízben áztatott datolyákat. (kicsit darabos maradt, de jól összeállt.)
- kibéleltem 3 piteformát sütõpapírral, és elosztottam bennük a "tésztát". (bele kell nyomkodni a formába, amit meg lehet kézzel is tenni, de én egy másik piteformát használtam - így szép egyenletes lett a pitealap.) - 2 órára hûtõbe tettem. ---- ez volt az eredeti koncepció. DE! az alsó rész olyan töményen édes, hogy egy 12 cm-es pitét képtelenség megenni belõle, úgyhogy müzliszelet méretûre vagdostam a minipite-alapokat és erre ment a krém.
- a krémhez az avokádót, a mézet, a kakaóport és a rizstejet botmixerrel pürésítettem - szintén 2 óra hûtés.
- a megdermedt aljra rákanalaztam a krémet, amit megszórtam áfonyával és kiwivel (eperrel, mangóval, barackkal - mi van épp kéznél) --- a gyümölcs nem opcionális, nagyon-nagyon kell a végízhez.
- a kép kedvéért megszórtam a fotópéldányt levendulával, ami viszont annyira harmonikusan illeszkedett a csokis avokádókrémbe, hogy végül is bevettem az összetevõlistába.
- az alap egyébként tökéletesen ugyanolyan ízû mint egy Nakd.
kaptam nemrég Quatarból egy halom óriási, puha datolyát - ebbõl készült az alj. (az itthon általában kapható alapdatolya mérete kb. a fele annak, amit kaptam.)