BBQ oldalas édesburgonyával fermentált retekkel (paleo)

2017-05-16

sponsored links



A hétvégi grillezés eredménye. Azt hiszem ez gyakran visszatérõ dolog lesz a nyár során. Csak ajánlani tudom! Én húsleves szerûen (legkisebb lángon, lehabozva 3 óra alatt) megfõztem grillezés elõtt a három részre vágott oldalasokat. Répa, fehérrépa, zöld petrezselyem, spárga fás részei, törött bors, só került bele (a zöldségek ízlés szerint változtathatók), így a heti levesünk is kipipálva már. :) A hús akkor jó, amikor már kezd leválni a csontról.

Hozzávalók:

2 egész sertés oldalas puhára fõzve
törött bors

a BBQ mártáshoz:
25 dkg paradicsomlé
5 dkg méz
1/2 teáskanál Dijoni mustár
1-2 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
1-2 evõkanál almaecet
törött bors

a rács kenéséhez:
kókuszolaj

a körethez:
édesburgonya (nálam fehér)

a savanyúsághoz:
fermentált retek (itt található a receptje)

A BBQ mártáshoz az összes hozzávalót lábasba téve addig forraljuk, amíg kissé be nem sûrûsödik. A megfõtt oldalast sózzuk, borsozzuk, majd olajjal megkent rácson, direkt hõre téve közepes hõfokon, egyszer átfordítva, 12-15 perc alatt ropogósra kérgesítjük. Ekkor megkenjük a BBQ szósszal és pár perc alatt mindkét oldalán rásütjük a mártást. Köretként édesburgonyát adunk hozzá, amit felkarikázunk, sózunk és megkenünk a BBQ mártással.  A rácson vagy még jobb, ha grillezéshez is használható szilikon lapon pár perc alatt mindkét oldalán átsütjük. Savanyúságként fermentált retket adunk mellé.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s