BBQ csirkeszárnyak másképp - a legfinomabb

2012-02-02

sponsored links


Már a második fordulónál tartunk a barbecue õrületben, ugyanis a kisfiam újabban csak ezt kéri. A napokban lesz a névnapja, jó elõre megmondta, hogy barbecue csirkeszárnyat szeretne. 
Ma készülök az újabb szósz elõállításra, gondoltam be kellene mutatnom minden, az elsõ fordulóban készült ételemet.
Már bemutattam a házi készítésû - füstös- BBQ szószomat, néhány barbecue pizzát (még ebbõl sem mindet) barbecue oldalast és barbecue csirkeszárnyakat.

Elõre tudtam, hogy a csirkeszárnyat kétféleképpen is el fogom készíteni, hogy döntsön a kosztosom felõle, hogy melyik lesz a kedvence.
Az elsõ adag BBQ csirkeszárnyat is cserépben készítettem, a szószban pácoltam, fólia alatt puhára pároltam, majd mázasra sütöttem.

Még ropogósabbra és még ízesebbre szerettem volna elkészíteni a második eresztés csirkeszárnyat, már elõre elterveztem, hogy ezt hogyan érem el.

A megtisztított, darabolt szárnyakat sóztam, borsoztam, és leraktam olajjal vékonyan kikent cserépben. A felszínét is megspricceltem egy kevés olajjal.

180 C fokra elõmelegített sütõben 30 perc alatt megkapattam a felszínét és belül csaknem készre puhult.
Ekkor kivettem a szárnyakat, ecsettel alaposan átkentem BBQ szósszal, visszatettem a ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s