BBQ csirkeszárnyak

2012-01-20

sponsored links


Ez az étel a "gyorsan valami nagyon finomat" kategóriába tartozik. Még akkor is, ha a barbecue szószt házilag készítjük. Márpedig nálam házilag készült, éppen azzal a céllal, hogy sok-sok finom ételt készítsek vele. A recept itt olvasható.

Nem csak nyáron, grillszezonban, hanem télen a sütõben is elkészíthetjük ezt a finomságot. A barbecue szósz gondoskodik arról, hogy az ízek a helyükön legyenek.
Egy a lényeg, hogy a szósszal csak 20-25 percig érdemes pirítani a húsféléket, mert, ha túl sokáig pirítjuk vele a húsdarabokat, megég rajta a szósz. Pedig a szósznak csak enyhén szükséges karamellizálódnia, pirulnia a húsféléken. Ezért érdemes elõpárolni a húst és utána felsütni.
A másik lényeges pont - szerintem - hogy bõrös, enyhén zsírosabb, vagy csontos húsféléket érdemes sütni barbecue szósszal, vagyis ezek lesznek a legfinomabbak, legszaftosabbak.

Véleményem szerint a csirkeszárny, a csirkecomb, a sertés és marha oldalas a legkiválóbb erre a ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s