BBQ csirkecombok Kentucky káposztasalátával, vajas-gyömbéres krumplipürével
sponsored links
Több mint felséges ebédet készítettem a családnak hétvégén.
A csirkecomb nem tipikusan BBQ étel, de már jó régen elhatároztam, hogy egészen biztosan elkészítem. Nem lehet mindig csak pizzát, oldalast és csirkeszárnyat készíteni házi BBQ szósszal, mert a szakácsnõnek változatosságra van szüksége. Én pedig mindig megtalálom a módját, hogy változatosan fõzhessek. (Érdemes bepillantani BBQ pizza, csirkeszárny, oldalas receptjeimbe is!)
Már két sajátkészítésû BBQ szószt is bemutattam:
Házi készítésû - füstös - barbecue szósz
BBQ szósz II. ? egyik jobb, mint a másik
Vettem csirkefarral együtt bontott egész csirkecombokat. Kifejezetten azért vettem ilyet, hogy BBQ szósszal készítsem el. Ugyanis én a csontos részeket kedvelem inkább, a fiúknak pedig mindig mindent filézni kell. A szárnyat kivéve.
Úgyhogy minden combot három részre vágtam, a felsõ combokat pedig kicsontoztam. A filézett felsõcombokat pedig további két részre.
Így 4 db alsócombot, 8 darab csontozott felsõcombot és 4 fél farrészt kaptam. Éppen olyan darabok voltak ezek, hogy még szaftosak maradjanak, de minél nagyobb felületen tudjam bevonni majd a BBQ szósszal.
Egyben is süthettem volna, de éppen fele lett volna az ...