BBC Good Food - magyar kiadás
sponsored links
Nálam ez a magazin úgy két évet elkésett, ha azt nézem, hogy 2010 környékén szinte minden számot megvettem az eredeti kiadásból. Bennem már lecsengett a nagy láz, ami a fõzõs magazinokat illeti, pont mire beért a magyar magazinkiadás is.
Ettõl eltekintve persze még veszem a magyarokat, különösen ezt az elsõ számot, amit potom 400 forintért vesztegettek. 100 receptért cserébe nagyon jó ajánlat.
A rossz minõség csapdáját is sikerült kikerülni: finom, fényes papír, megfelelõ vastagság. Öröm kézbe venni. A képek nagy része is - hál istennek - az eredetibõl származik, így garantált a "feeling".
Viszont! A szöveg, a fordítás egyszerûen tele van hibával. És még csak nem is olvastam végig az egészet pontról pontra, lapról lapra. Egyrészt több recept elkészítésénél egyszerûen kifelejtenek részeket, pl. a májat nem sütik meg (89. o.), a paradicsomot nem paszírozzák le (15. o.). Számomra egyértelmûen kiderül, hogy hibás a recept, de én soha életemben még nem követtem az újságok receptjeit szóról szóra. Lehet, hogy az eredetiben is vannak ilyen félrenyúlások? Mondjuk ott is nagyjából csak a hozzávalók listájáig szoktam eljutni.
Az étel ötletekkel nagyon is elégedett vagyok. Ahogy az újság alcíme is mondja: Világkonyha. Nagyjából olyasmi, amit ma már megszoktam és megszerettem. Sok-sok zöldség és fûszer igazán kedvemre való. Talán a sok ...