Bazsalikomos-túrós lepény.
sponsored links
A kertben gyönyörûen zöldell a bazsalikom, a napsütésben szépen pirosodik a paradicsom, a hûtõben pedig csücsült egy csomag Tante Fanny tönkölyös leveles tészta, így a nagy meleg ellenére, egy finom lepényt sütöttem ebédre. A túrós-sajtos töltelékbõl nem sajnáltam ki a bazsalikomot, melyet a tepsiben lévõ tésztára kanalaztam, majd kiraktam vékonyra felszeletelt paradicsommal. A kb. fél óra alatt készre sült, és olyan finom volt, hogy megérte ebben a melegben bekapcsolni a sütõt. A tönkölyös tészta finom, ropogósra sült, nekem nagyon ízlett, így biztosan készül vele még egy-két finomság a konyhámban.
Hozzávalók:
1 cs Tante Fanny tönkölyös leveles tészta
25 dkg túró
10 dkg gouda sajt
10 dkg edami sajt
2 db tojás (nagy)
1 ek tejföl
egy nagy marék bazsalikom
1/2 citrom reszelt héja
só
õrölt színes bors
pár szem paradicsom
A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a kétféle reszelt sajtot, az apróra vágott bazsalikomot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, és az egész tojásokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan keverjük össze.
A leveles tésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt, tegyük bele egy kisebb méretû tepsibe úgy, hogy körbe a széleit is fedje.
Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a túrós tölteléket, majd rakjuk ki a tetejét vékonyra felszeletelt paradicsommal.
Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepesnél kicsit magasabb hõfokon süssük 30-35 percig. (én légkeverésnél 170 fokon, 30 percig sütöttem)
Tálaláskor helyezzük tányérra a felszeletelt bazsalikomos-túrós lepényt, majd úgy kínáljuk.