Bazsalikomos spenótleves mozarellával, paradicsommal
sponsored links
Szeretjük a krémleveseket, és örülök, hogy a gyerekeim is szívesen fogyasztják, mert ezekben a levesekben rengeteg zöldség van. Fõzni is csak 1-2 percig kell, így nagyon hamar kész van.
Hagyomábyosan pirítóssal fogyasztjuk, de ezzel a paradicsomos-mozarellás betéttel is nagyon jó!
Hozzávalók:
- 20 dkg spenót
- 20 dkg mozarella
- 15 dkg koktélparadicsom
- 150 ml zsírszegény tejföl
- kb 10 bazsalikomlevél
- 1 hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 2 evõkanál házi ételízesítõ
- 2 evõkanál étkezési keményítõ
- 3 evõkanál olívaolaj
- 1 evõkanál citromlé
- 1 evõkanál kókuszzsír
- tengeri só, frissen õrölt bors
Elkészítése:
- Egy kisebb fazékban a kókuszzsírt felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát.
- Hozzáadjuk az alaposan megmosott, darabokra tépkedett spenótot, meg a reszelt fokhagymát, és összekavargatjuk, hagyjuk, hogy a spenót kissé "összeessen".
- Felöntjük 1 l vízzel, hozzáadjuk az ételízesítõt, sót, borsot, és 2 percig fõzzük. Ekkor levesszük a tûzrõl, és a bazsalikommal együtt összeturmixoljuk.
- A keményítõt elkeverjük a tejföllel, és fokozatosan annyi meleg levessel, hogy a tejföl is felmelegedjen (hõegyenlítés). Ezután a leveshez csorgatjuk, visszahelyezzük a tûzre, és hagyjuk, hogy felforrjon, de ekkor már ne fõzzük!
- A paradicsomot negyedekre vágjuk, és egy serpenyõben az olívaolajon megpirítjuk, közben hozzáadjuk a darabokra vágott mozarellát, citromlével, sóval, õrölt borssal ízesítjük. Megkavargatjuk, h kissé összeolvadjon.
- A paradicsomos ragut a tányér aljára merjük, rákanalazzuk a forró levest, és borssal megszórjuk.