Bazsalikomos spenótleves mozarellával, paradicsommal

2014-02-24

sponsored links


Szeretjük a krémleveseket, és örülök, hogy a gyerekeim is szívesen fogyasztják, mert ezekben a levesekben rengeteg zöldség van. Fõzni is csak 1-2 percig kell, így nagyon hamar kész van.
Hagyomábyosan pirítóssal fogyasztjuk, de ezzel a paradicsomos-mozarellás betéttel is nagyon jó!

Hozzávalók:

  • 20 dkg spenót
  • 20 dkg mozarella
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 150 ml zsírszegény tejföl
  • kb 10 bazsalikomlevél
  • 1 hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 evõkanál házi ételízesítõ
  • 2 evõkanál étkezési keményítõ
  • 3 evõkanál olívaolaj
  • 1 evõkanál citromlé
  • 1 evõkanál kókuszzsír
  • tengeri só, frissen õrölt bors

Elkészítése:

  • Egy kisebb fazékban a kókuszzsírt felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát.
  • Hozzáadjuk az alaposan megmosott, darabokra tépkedett spenótot, meg a reszelt fokhagymát, és összekavargatjuk, hagyjuk, hogy a spenót kissé "összeessen".
  • Felöntjük 1 l vízzel, hozzáadjuk az ételízesítõt, sót, borsot, és 2 percig fõzzük. Ekkor levesszük a tûzrõl, és a bazsalikommal együtt összeturmixoljuk.
  • A keményítõt elkeverjük a tejföllel, és fokozatosan annyi meleg levessel, hogy a tejföl is felmelegedjen (hõegyenlítés). Ezután a leveshez csorgatjuk, visszahelyezzük a tûzre, és hagyjuk, hogy felforrjon, de ekkor már ne fõzzük!
  • A paradicsomot negyedekre vágjuk, és egy serpenyõben az olívaolajon megpirítjuk, közben hozzáadjuk a darabokra vágott mozarellát, citromlével, sóval, õrölt borssal ízesítjük. Megkavargatjuk, h kissé összeolvadjon.
  • A paradicsomos ragut a tányér aljára merjük, rákanalazzuk a forró levest, és borssal megszórjuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/02/bazsal...

sponsored links

Keres?s