Bazsalikomos paradicsomleves sült gnocchival
sponsored links
A gyerekek imádják a paradicsomlevest. Ez nálunk annyit tesz, hogy minden héten fõzök. Annak ellenére, hogy én sosem rajongtam érte, mostanában olyan sokat fõztem, hogy én is megszerettem :) Viszont kicsit kezdtem ráunni a hagyományos magyar változatra és újfélén kezdtem törni a fejem.
Idén voltunk elõször nyaralni a gyerekekkel. Tavaly a kicsi még csak egy éves volt, így a költözéssel együtt már nem erõltettük a kiruccanást. Egyébként is, a Mamiéknál all inclusive ellátásban volt részünk minden tekintetben :) No, de most többször is étteremben ettünk - bár ez erõs kihívás volt egy 2 és egy 4 éves picúrral. Azért jól szórakoztunk, remélem, az érintett éttermek személyzete is... ahogy az lenni szokott, néhány összekent párna, terítõ és 3 villa fejenként, mert mind a földön landolt... Apa ezt egy kicsit több borravalóval, én sok kedves mosollyal igyekeztünk kompenzálni. Hogy ilyen sok új gasztronómiai élménnyel találkoztak a gyerekek, meg is kóstolták minden étteremben a paradicsomleveset. Igen, kértek, ahol csak volt az étlapon. Viszont kiderült, hogy õk megeszik ám máshogy is, nem csak édesen! Így itthon is elkészült egy könnyû, rántás nélküli változat, amit bazsalikommal és finom érlel házi sajttal ízesítettem, tészta helyett pedig sült gnocchival ettük.
Hozzávalók
- 500 g paradicsom
- 160 g sûrített paradicsom (2 kis üveg)
- 5-6 gerezd fokhagyma ...