Bazsalikomos linzerkarika alkoholban érlelt málnavelõvel
sponsored links
Sárga linzer tésztából, kandírozott narancs héjjal és némi bazsalikommal készült a málna likõr készítésekor visszamaradt gyümölcs püré felhasználásával.
Adventi sütemény lesz, a málna likõrrel jól csúszik majd !
Gyorsan dolgozzunk, az elõkészített lisztet morzsoljuk el hideg vajjal, majd adjuk hozzá a bazsalikomot, kandírozott narancs darabkákat( reszeléket), tojást, pici sót, vaníliát és állítsuk össze a tésztát. Ebben a fázisban célszerû pihenõt tartani, a tésztát hûtõbe tenni. Fél-,egy óra múlva folytathatjuk a munkát.
Nyújtsuk 3-4 mm vastagra a tésztát,majd kiszúróval kerek lapocskákat formázunk melyek felét, kisebb kiszúróval a közepén kiemeljük. A karikákat a kerek lapok tetejére ültetjük és betöltjük a ...