Bazsalikomos krémtúró
sponsored links
A sztori fagyinak indult... úgy vártam már, hogy elkészítsem. Milyen igaz, hogy a legjobb receptek úgy születnek ha az eredetiben valami nem mûködik, így rákényszerülünk, hogy a kuka helyett egy szimpatikusabb irányt célozzunk be. Sikerült jelentem.
A bibi egyébként megint a tejszínnel volt. Nem egyszer jártam már így, hogy a habtejszínt nem lehet felverni géppel. Pontosítok van egy márka ami 5 msp alatt felverõdik, de egyszer elolvastam mit tartalmaz és azóta az a bolt polcain marad ha rajtam múlik. Sok minden van benne, de tejszínt azt nem látott még messzirõl sem....Azt hittem már okos vagyok és nem fog ki rajtam ilyen apróság, ugyanis egy ideje már kézi havberõvel készítem a habot, mert azzal mindig sikerül. Ugyanazt a márkát veszem, hogy még véletlenül se álljon a desszert útjába semmi probléma. De a tejszínek változnak úgy látszik, fõleg csúsznak le a minõség lejtõin... Pedig direkt zsírosat veszek amiben nincs cukor sem csak tiszta tejszín és ezúttal a kézi habverõ is kudarcot vallott, a kezem már elzsibbadt pedig gyúrok v...e esküszöm, de feladtam. Persze a desszertrõl nem voltam hajlandó lemondani, hiszen kedvenc unokahugi érkezett látogatóba.
A túrót már beízesítettem a tejszínnek sem volt semmi baja az ízével csak 10 perc után is folyékony maradt. Úgyhogy lapzselatin elõvesz és felhasznál, probléma megoldva. Régen szerettem a bolti vaníliás krémtúrót, de én már annak sem azt az ízét érzem, mint gyerekkoromban, így nem veszek. Viszont ha a bazsalikom szezonnak vége ezt pohárkrémet legközelebb ...