BAZSALIKOMOS KECSKESAJT ÉS GORGONZOLA TORTÁCSKÁK KARAMELLIZÁLT KÖRTÉVEL
sponsored links
Amikor elolvastam Noéminek, a Mandulasarok blog szerzõjének legújabb VKF (Vigyázz, kész, fõzz!) versenykiírását, tetszett nagyon az ötlet. Végre, valami izgalmas! Nevezetesen készítsünk valamit, ami fehér. Noémi egyébként rendkívûl kreatív lány, hihetetlen kombinációkat készít, már a látvány is sokszor beindítja az ember nyálelválasztását, nem még a recept elolvasása. Egyszer szívesen beszélgetnék vele, gondolom vagyunk még egy páran így ezzel :-)
Abban biztos voltam, hogy nem édességet készítek fehérként, hanem valami sósat. Pár nap alatt ki is találtam, készítek valamit fehéret Stiltonból, hiszen itt ülök a Stilton sajt hazájában. És hagyományos Stiltont (kék) ugyan tényleg mindenhol lehet kapni, de a fehér Stilton beszerzése nekem most nem sikerült. A legjobb üzletekben is azt a választ kaptam: többé nem forgalmazzuk.
Oké, jöjjön a B terv. Kecskesajt. Elég fehér, ugye fehér? De magában nem volt elég, ezért gorgonzolával házasítottam. És bocsássátok meg nekem, hogy nem tökéletesen fehér a fehér, de bazsalikomlevelekkel elválasztottam a rétegeket, és a tetejét karamellizált körtével koronáztam meg. Igazi királynõi elõétel, friss ropogós bagettel.
Hozzávalók 2 db tortácskához:
15 dkg gorgonzola
10 dkg friss, kenhetõ, krémes kecskesajt ...