Bazsalikomos gnocchi paradicsom-szósszal
sponsored links
Egyszer csináltam eddig házi gnocchit, de az traumatikus élmény volt. Krumplit fõzni, melegen hámozni, villa hátán izélgetni a kis nudlikat... Ehh, nem nekem való. Most egy sokkal gyorsabb receptbe botlottam. Ráadásul csavar is van benne, egy csomó friss bazsalikom került a tésztába, attól zöld, és a burgonyapüré-por váltja ki a kéz-égetõ burgonyahámozást. És az átnyomást egy olyan eszközön, ami nekem nincs is.
Igazán nekem való módszer, így hisztéria, és bosszankodás nélkül házi gnocchi került az asztalra ("annyi értelmesebbet csinálhatnék, mint ezt" - vasalás közben abszolút jellemzõ, hogy ez megy a fejemben) .
És fog is még minimum egyszer, mert fõzés elõtt a felét lefagyasztottam.
Hozzávalók
a tésztához:
- 1,5 csésze* burgonyapüré-por
- víz
- friss bazsalikom, lazán rakva kb. 1 csésze
- 1 csésze liszt
- 1 nagy tojás vagy 2 kicsi
- só
- 1/4 csésze reszelt parmezán vagy pecorino
a szószhoz:
- 3-4 kis hagyma (2-3 cm átmérõjû) ...