Bazsalikomos fehér majonéz (aioli), grissinivel
sponsored links
Az idén nem nyaralunk, azaz itthon nyaralunk...
Lehet itthon is emlékezetessé tenni a Gyermek szünetét.
Itthon is lehet együtt lenni, és azon az 1-2 héten is lehet nem jelen lenni neki....
Bár egész évben igyekszik az ember, a gyermeke, a Családja kedvében járni, a nyár mégis más.
Más, mert itthon van. Mi felnõttek is sokkal többet vagyunk itthon, a munkánkat haza hozzuk,
így sokszor együtt vagyunk egész nap.
Persze ezen belül mindenki végzi a saját dolgát, hódol a saját kedvtelésének, élvezi a saját magányát,
de sokkal több idõ jut egymásra is.
Több a közös program, túra, színház látogatás, a természet, egy-egy város felfedezése, közös sportolás, együtt ötletelünk ki-mit szeretne és napi szinten együtt készülünk a közös étkezéshez.
Sokszor kalandozunk más népek konyháján, majd közösen elkészítjük, többnyire magyar alapanyagokból.
Így "utazunk" is. A képzelet szárnyán bejárjuk a világot :)
Most például összehoztuk a katalánok remekét, az olaszok kenyérrúdjával.
Mindent mi készítettünk, dagasztottam a tésztát, a Fiam formázta, sütötte a rudakat,
és a fehér majonézt is Õ keverte, a kertben nõtt bazsalikommal fûszerezte :)
A terítékhez a Férjem is, sõt a végére még Zs. Barátunk is megérkezett.
A kenyérrudat itt már mutattam.
Most nagyobb adagot készítettünk.
90 dkg liszthez, 6 dl vizet adtam, 1 cs. (50 g) friss élesztõt, sót és több mint 0,5 dl olívaolajat.
A fehér majonézrõl is volt már szó a blogon:
Alapul vehetjük a linken szereplõ arányokat, de picit el is térhetünk.
A lényeg az 1:1,5 vagy 1:2 arány (és közötti) betartása,
azaz 1 adag tej kb. másfélszer, esetleg 2x annyi olajat vesz fel.
Ízlésünknek megfelelõen turmixoltunk bele friss bazsalikomleveleket.