Bazsalikomos cukkinkrémleves.
sponsored links
Ma szinte õsziesre fordult az idõ, és már híre sincs a napokkal ezelõtti szikrázó napsütésnek, és melegnek. Mi más is eshetne jobban ilyenkor, mint egy finom, meleg krémleves. Méghozzá egy igen egyszerû, és kb. harminc perc alatt elkészíthetõ cukkinikrémleves, frissen szedett bazsalikommal megbolondítva. A leves már magában elkanalazgatva is nagyon finom, de ha ezt még fokozni szeretnénk, akkor a sütõben készítünk hozzá pirított kifli karikákat. A ropogósra sült kifli, és a meleg leves együtt pedig valami mennyei finom.
Hozzávalók:
1 közepes cukkini
1 db vöröshagyma
1 db zöldségleveskocka
só
õrölt bors
bazsalikom (ízlés szerint)
2 ek mogyoróolaj (v. étolaj)
5 dl víz
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, a cukkinit pedig vágjuk kisebb kockákra.
Hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, majd ízlés szerint szórjuk meg õrölt borssal. Keverjük alaposan össze, és pár percig pároljuk tovább.
Ezután öntsük fel a vízzel, és adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sózzuk, majd addig fõzzük, hogy a cukkini megpuhuljon.(esetleg maradék húslevessel is felönthetjük!!!)
Ekkor vegyük le a tûzrõl, majd ízlés szerint adjunk hozzá a friss bazsalikomot. Ezután botmixerrel pépesítsük a levest. (én nem sajnáltam belõle a bazsalikomot, egy maréknyit beletettem)
Az összeturmixolt levest ezután már nem kell fõzni, rögtön tálalhatjuk.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd csepegtessük meg egy kevéske mogyoróolajjal. Ízlés szerint pirított kifli karikákkal kínáljuk.