Bazsalikomos csirkemell rizibizivel
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemell, 4 dl fõzõtejszín, 15-20 dkg reszelt sajt, só, bors, kevés liszt, késhegynyi pirospaprika, friss bazsalikom, zsír vagy olaj a sütéshez;
a körethez: 15 dkg rizs, 10 dkg vegyes zöldségkeverék, 1 kisebb hagyma, 3 dkg vaj, 1-2 evõkanál olaj, só, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sóval, borssal befûszerezzük, paprikás lisztbe forgatjuk, és forró zsiradékon mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Az elõsütött hússzeleteket egy tûzálló tálba rétegezzük. Rétegenként megszórjuk reszelt sajttal, apróra vágott bazsalikommal, meglocsoljuk a fõzõtejszínnel, és elõmelegített sütõben 10-15 perc alatt készre sütjük. A körethez az olajat meg a vajat felhevítjük, az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük rajta, hozzáadjuk a rizst, kissé összesütjük, beletesszük a vegyes zöldségkeveréket meg az apróra vágott petrezselyemzöldet. Felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi és lassú tûzön puhára fõzzük. Összekeverjük, ha szükséges még megsózzuk.
Évszakok ízei