Bazsalikomos-citromos zöldborsókrémleves
sponsored links
Nem számítottam rá, hogy még ilyenkor is tele lesz a piac borsóval, így hazajövök két kilóval, és egy még azután is marad, hogy én meg a Nagyobb nyersen eltüntetjük a felét.Így lett szombaton ez a könnyû leves belõle - van, aki teleette magét nyersen, van aki meg ki nem állhatja, ezért csak két személyre.
3 dkg vaj
25 dkg zöldborsó
nagy csipet só
1 kk. nádcukor
10 dkg krumpli
fél liter húsleves
fél dl tejszín
6-8 levél bazsalikom
kevés citromlé
A vajon a borsót átforgattam, a sóval és a cukorral fedõ alatt pár percig pároltam, hozzáadtam a vékonyra szeletelt krumplit is, majd felönöttem a húslevessel és fedõ alatt addig fõztem, míg mindkét zöldség megpuhult.
A tûzrõ lehúzva botmixerrel pürésítettem, miközben hozzáadtam a tejszínt és a bazsalikomot is.Tálaláskor még pár csepp citromot csepegtettünk a tányérba.