Bazsalikomos bableves, kétfajta babból

2014-03-12

sponsored links

bbableves két babból 3

Volt itthon egy darab füstölt tarja, és azon tanakodtam mit kezdjek vele. Férjem persze a kérdésemre rögtön rávágta: bableves. A színes fantázia! ( Tudom Drágám, vagy marhapörkölt… :D)

De hagytam magam,  megfõztem a sonkát és beáztattam a száraz babot.

Aztán reggel jött az ötlet, gyúrjunk a toszkán bablevesbõl és a magyarosból egy harmadikat.

Hozzávalók:

30 dkg füstölt tarja, vagy ha nincs, jó a füstölt leveskocka (így hívják?) is

50 dkg száraz bab

40 dkg zöldbab

1 póréhagyma

4 szárzeller

1 lila hagyma

2 gerezd fokhagyma

2 babérlevél

1 chili

bazsalikom

oregánó

petrezselyem

(ha van otthon egy darabka kelkáposzta, az is mehet bele)

kevés olívaolaj

1-2 ek liszt

bors

ecet

A sonkát megfõztem, a levébe beáztattam a babot.

Másnap a lébõl levettem 1 liternyit, a többiben megfõztem a szárazbabot.

A félretett levet felforraltam, beletettem a kinyomott fokhagymákat, a chilit, zöldbabot, majd pár perc múlva hozzáadtam a felkarikázott póréhagymát, zellerszárat, bazsalikomot, oregánót, petrezselymet. Éppen csak annyira fõztem meg, hogy ropogósak maradjanak. Az egészet hozzáöntöttem a fõtt szárazbabhoz. Sóztam, borsoztam.

Az olajon megpirítottam a lisztet, és a csendesen forró levesbe kevertem.

A sonkát összekockáztam, belekevertem a levesbe. ecettel ízesítettem.

( Megdicsért az uram ebéd után. Nagy dolog ám ez! ;) )

bbableves két babból 1



Folytats a blogon ... reviczkyblog.com/2014/03/12/bazsaliko...

sponsored links

Keres?s