Bazsalikom és szalonna avagy Diós tészta
sponsored links
Nem egy nagy eresztés, de gyors és finom, és az ilyen (fõleg ilyen) napokon nem elhanyagolandó dolog ez.
No meg aztán egészséges is lett, most hogy így jobban belegondolok ?
A dió: jót tesz a vérnyomásnak, a koleszterin szintnek, megakadályozza a vérrögképzõdést, erõsíti az immunrendszert, stb... és terhes is lehet tõle az ember. ...vagy.. ja, nem..., egy pillanat... bocs rosszul olvastam...
Szóval, régen, a népi gyógyászat, elõszeretettel ajánlotta fogyasztását a terhes nõknek, mert hogy így okosabb lesz a születendõ gyermek.
Szóval, régen, a népi gyógyászat, elõszeretettel ajánlotta fogyasztását a terhes nõknek, mert hogy így okosabb lesz a születendõ gyermek.
A bazsalikom: immunerõsítõ, idegerõsítõ, étvágy javító, torokgyulladás enyhítõ, szélhajtó, és még tejszaporító is (hogy témánál maradjunk?)
A fokhagyma: antibakteriális hatású, tágítja az ereket, csökkenti a koleszterin szintet, véralvadásgátló, vérnyomáscsökkentõ, baktérium ölõ... és enyhíti a menstruációs görcsöket ?
A szalonna: A szalonna ill. a zsír (zsírok) kis mennyiségben jó hatással vannak a szívre, kis mennyiségben erõsíti az immunrendszert, a szalonna enyhíti a alkoholmérgezést is, mert zsírral vonja be a gyomorfalat, és így lassabban szívódik fel az alkohol ?
A tejszín.
...na de a tészta, az teljes kiõrlésû ?
TEJSZÍNES -DIÓS FUSILLI,
FOKHAGYMÁVAL ÉS BAZSALIKOMMAL
Hozzávalók:
30 dkg teljes kiõrlésû fusilli (orsó tészta)
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg dióbél
4-5 ger. fokhagyma
2 dl tejszín
friss bazsalikom
só
olívaolaj
A tésztát kifõzzük. (aztán felgyorsulnak az események ?)
Közben a szalonnát vékony csíkokra vagy kockára vágjuk, és egy serpenyõben, kevéske olívaolajon, szépen megpirítjuk, majd kiszedjük a pörcöket és tálalásig félretesszük.
A fokhagymát és dióbelet, durvára aprítjuk és a visszamaradt zsiradékon, megfuttatjuk, aztán hozzáöntjük a tejszínt, pillanatok alatt összeforraljuk és beleforgatjuk a tésztát.
Tálalás elõtt durvára vágott, vagy tépett bazsalikom levelekkel ízesítjük; illetve már a tányéron, rászórjuk a fincsi ropogós szalonna pörcöket.
Hát ez ennyi.
De! azért azt el kell mondanom, hogy a fokhagyma és a dió, hamar "pillanatok alatt" megéghet, épp ezért ügyeljünk rá, ne hagyjuk magára véletlenül se ? nincs telefon, nem csönget a postás, nem kell kiosztani lájkokat; ja és nem árt, ha tejszín már meg van bontva.
ui. Sózás! én nem sóztam, de ez szalonna függõ, tehát kóstoljunk, amikor a tejszínnel összeforraltuk.
A fokhagyma: antibakteriális hatású, tágítja az ereket, csökkenti a koleszterin szintet, véralvadásgátló, vérnyomáscsökkentõ, baktérium ölõ... és enyhíti a menstruációs görcsöket ?
A szalonna: A szalonna ill. a zsír (zsírok) kis mennyiségben jó hatással vannak a szívre, kis mennyiségben erõsíti az immunrendszert, a szalonna enyhíti a alkoholmérgezést is, mert zsírral vonja be a gyomorfalat, és így lassabban szívódik fel az alkohol ?
A tejszín.
...na de a tészta, az teljes kiõrlésû ?
TEJSZÍNES -DIÓS FUSILLI,
FOKHAGYMÁVAL ÉS BAZSALIKOMMAL
Hozzávalók:
30 dkg teljes kiõrlésû fusilli (orsó tészta)
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg dióbél
4-5 ger. fokhagyma
2 dl tejszín
friss bazsalikom
só
olívaolaj
A tésztát kifõzzük. (aztán felgyorsulnak az események ?)
Közben a szalonnát vékony csíkokra vagy kockára vágjuk, és egy serpenyõben, kevéske olívaolajon, szépen megpirítjuk, majd kiszedjük a pörcöket és tálalásig félretesszük.
A fokhagymát és dióbelet, durvára aprítjuk és a visszamaradt zsiradékon, megfuttatjuk, aztán hozzáöntjük a tejszínt, pillanatok alatt összeforraljuk és beleforgatjuk a tésztát.
Tálalás elõtt durvára vágott, vagy tépett bazsalikom levelekkel ízesítjük; illetve már a tányéron, rászórjuk a fincsi ropogós szalonna pörcöket.
Hát ez ennyi.
De! azért azt el kell mondanom, hogy a fokhagyma és a dió, hamar "pillanatok alatt" megéghet, épp ezért ügyeljünk rá, ne hagyjuk magára véletlenül se ? nincs telefon, nem csönget a postás, nem kell kiosztani lájkokat; ja és nem árt, ha tejszín már meg van bontva.
ui. Sózás! én nem sóztam, de ez szalonna függõ, tehát kóstoljunk, amikor a tejszínnel összeforraltuk.