Bazsalikom szirup
sponsored links
Ebben a bejegyzĂ©sben elmesĂ©lem nektek, hogy miĂ©rt vetemedtem bazsalikom szirup kĂ©szĂtĂ©sre Ă©s a roppant egyszerĂ» receptet is megosztom veletek.
A hĂ©tvĂ©gĂ©n Gyöngyösön jĂĄrtunk Ă©s egy fantasztikus ebĂ©det fogyasztottunk el a Bori Mami Ă©tteremben. HĂ»sĂtĂ” italkĂ©nt pedig kĂ©rtem egy epres - bazsalikomos limonĂĄdĂ©t. A bazsalikom csak szirup formĂĄban volt jelent az italban, de ĂŒdĂtĂ”en friss volt. KaphatĂł boltban is bazsalikom szirup, de az otthon vĂĄltozat is igazĂĄn egyszerĂ».
HozzĂĄvalĂłk kb. 2 db 3 dl-es ĂŒveghez:
1 csésze 4 dl-t jelent az esetemben
1 csésze cukor
1 csésze friss bazsalikomlevél
1 csĂ©sze vĂz
? A cukrot Ă©s a vizet egy edĂ©nybe összeöntjĂŒk Ă©s szirupot fĂ”zĂŒnk belĂ”le. Addig fĂ”zzĂŒk, amĂg bugyogni nem kezd a cukorszirup.
? Ekkor hozzĂĄadunk 1 csĂ©sze frissen mosott bazsalikomlevelet a sziruphoz Ă©s 15 percig fĂ”zzĂŒk Ăgy.
? A tĂ»zrĂ”l lehĂșzva befedjĂŒk az edĂ©nyt Ă©s Ăgy hagyjuk kihĂ»lni.
? Hidegen ĂŒvegekbe töltjĂŒk a bazsalikom szirupot Ă©s egy-kĂ©t hĂ©tig fogyasztĂĄs elĂ”tt Ă©rleljĂŒk.
? Vannak akik a szirupba turmixoljĂĄk a leveleket Ă©s vannak, akik csak leszĂ»rik egyszerĂ»en. Ez mĂĄr ĂzlĂ©s kĂ©rdĂ©se.
? Nincs mĂĄs dolgunk vĂ©gĂŒl, mint egy mennyei Ă©s hĂ»sĂtĂ” limonĂĄdĂ©t kĂ©szĂteni ezzel a kivonattal.
FOODYNY is szĂvesen oszt meg tĂ”lem tartalmat!
Nyomtasd ki a bejegyzést!