Bavette tésztás spárga és tenger gyümölcsei

2017-05-16

sponsored links

A mai ebédünk is egy gyors ámde finom étel. Egyszerû elkészíteni, csupán az alapanyagok beszerzése kell hozzá.
Hozzávalók (3 fõre) : fél doboz Barilla Bavette tészta, de jó a spagetti is, meg más márka is természetesen.  1 doboz mélyhûtött tenger gyümölcsei, vagy egy doboz garnéla. 1 csomag spárga, olaj, vaj, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 bio citrom leve és héja, egy csomag petrezselyem zöldje
Elkészítése: tegyük oda a tésztát fõzni, sós vízben. Amíg fõl készítsük el a mártását. A spárga sípokat törjük el, mossuk meg és vágjuk fel egyforma darabokra. Olaj és vaj keverékén kezdjük el sütni, sózzuk, borsozzuk. Amikor megsült, ez pár perc, akkor vegyük ki az edénybõl, öntsünk még egy kevés olajat és dobjuk rá az összezúzott fokhagymát. Picit keverjük, mehetnek utána a tenger gyümölcsei is, majd a citromhéj, citromlé és végül a petrezselyemzöld. Fûszerezzük ízlés szerint még sóval és borssal. Eddigre már a tésztánk is megfõtt, szûrjük le és tegyük a mártásba, keverjük bele a végén a spárgákat. Amennyiben a tészta megszívja magát túlzottan, akkor öntsünk még utána egy pohárkával a fõzõvízébõl, nem árt neki.

Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2017/05/bave...

sponsored links

Keres?s