Batátás, tökös, sült vörös tengeri sügér

2011-12-27

sponsored links

Apum részérõl nagy hal evõk vagyunk, így náluk elmaradhatatlan, hogy az ünnepi asztalon ne díszelegjen egy szépséges halétel. Szerencsére ünnepeken kívül is gyakori fogás, amibõl meríthetek pár recept ötletet. A mostani a következõ volt: 2db kb. 75-50dkg vörös tengeri sügér - 50dkg sütõtök (méretesebbet, hogy lehessen hasábokat vágni) - két darab batáta (nagyobb burgonya nagyságú) - 1db hagyna - 4-5 gerezd fokhagyma - só - bors - halfûszer - õrölt koriander mag - 1db citrom - 2-3 dl olíva olaj.

A tiszta (pucolt) halat kívül-belül besózzuk és felhasználásig hûtõbe tesszük. A tököt, batátát meghámozzuk, megmossuk és a hasáb krumplinál kicsit nagyobb darabokra vágjuk. Beletesszük, egy tálba hozzáadjuk a karikára vagy szálakra vágott hagymát, az apróra vágott fokhagymát, sót, borsot, koriandert, majd lelocsoljuk olíva olajjal és összekeverjük. Elõvesszük a két halat és ...

Folytats a blogon ... kiskonyham.blogspot.com/2011/12/batat...

sponsored links

Keres?s