Batátafánk

2015-02-02

sponsored links


A spájzszekrényemben már legalább 3 hónapja ott figyelt 3 szem édesburgonya. Azt is tudtam, mi lesz belõle, de valahogy eddig még nem került sor arra az ételre, amihez eredetileg vettem õket.
Szerencsére a burgonyáknak semmi bajuk, pont olyan szépek, mint amikor elhoztam õket a zöldségestõl. Mégis hetek óta piszkálta a fantáziámat, hogy csak kéne már belõlük készíteni valamit, amit eddig még soha.
Mivel nyakunkon a farsangi idõszak, úgy gondoltam, kipróbálom, milyen lenne fánk tésztába rejtve. A poén az, hogy igazi, nagymamaféle szalagos fánkot még sosem sütöttem - nálam a fánksütés kimerült nagy kedvencemben, a sós túrókarika készítésében. Egy ideje viszont ki akartam próbálni a krumplifánkot is, úgyhogy ezzel a batátással két legyet ütöttem egy csapásra, hiszen a fánkom krumplis - nem is akármilyen: édeskrumplis. :D
Nekem nagyon ízlett, de ez nem is csoda, hiszen eleve imádom a fánkot. Az örömöm pedig akkor vált teljessé, amikor a Kutyinger kijelentette, hogy ilyet máskor is süssek, mert bár õ nem rajong a fánkért, de ez nagyon tetszik neki. Anya, aki szintén nem ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2015/02/batat...

sponsored links

Keres?s