Batáta püré fényezett paradicsommal és kesudióval
sponsored links
A batáta fajtájától függõen lehet leves-édes, vagy lisztes-száraz, a színe lehet narancssárga, lila, vagy fehér, ízében hasonlíthat sütõtökre, a burgonyára, vagy a gesztenyére. Mindegyik fajtának megvannak a jellegzetes receptjei.
A választott batátától függ mennyire lesz édes, és nedvdús az étel. Ez a püré ? különlegesen fûszeres és harmonikusan illik a védikus indiai fogásokhoz, és a nyugati konyhák ételeihez egyaránt. A batáta lényegesen könnyebb mint a burgonya, és jobban megfelel a mai kor szellemének. A hozzáadott narancslé és héj nem csak a frissesség ízét , de az emésztését is segíti a fûszerekkel együtt. Ezen kívül a narancshéj nyálkaoldó hatása igen fontos egy pürésített ételnél
A batátát a legjobb a forró hamuban minél lassabban megsütni, ha ez megvan akkor már 10-15 perc alatt elkészülünk a pürével.
Hozzávalók 4 adaghoz:
500g batáta
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál kurkuma
1/4 teáskanál pirospaprika
csipetnyi chili paprika
1/4 teáskanál õrölt szerecsendió
3 evõkanál friss narancslé ...