Batáta darált hússal ? AIP
sponsored links
Hozzávalók:
- 1.5 kg batáta (édes krumpli)
- 1 tk. só
- 1 kg vegyes – marha-sertés darált hús
- 1 nagy fej hagyma (ízlés szerint válaszd!)
- Só, majoránna vagy oregáno (vad majoránna), újhagyma szára
- 2 ek. kacsa vagy libazsír, kevésbé lesz ízes sertészsírral
- 1 ek. földi mandula vagy banán liszt szórásra – el is hagyható!
Elkészítés:
- Hámozzuk meg az édes burgonyákat, vágjuk karikákra, sós vízben fõzzük puhára, majd krumplinyomóval pürésítsük.
- Zsíron pirítsunk meg apróra vágott hagymát, dobjuk a lábasba a darált húst, alaposan forgassuk át és süssük a húst fehéredésig.
- Zsírpapírral kibélelt mély sütõedénybe rakjunk le egy sor krumplipürét, rá egyengessük el az összes pirított darált húst, majd jöjjön ennek a tetejére még egy sor batáta.
- Szórjuk meg kevés liszttel a rakottas tetejét, hogy kéreg piruljon az ételre, de ez el is hagyható, nincs különösebb jelentõsége!
- Amikor langyos, felkockázzuk az ételt és a tetejére további nagy mennyiségû apró újhagyma darabokat szórunk.